twee aanhoudingen

Flink aantal truckers op de bon bij controle ILT en politie

‘Flink aantal’ overtredingen door vrachtwagens bij controle ILT en politie
Er werd onder andere 33 keer een proces-verbaal opgemaakt. Foto: ILT

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), politie en verschillende Belgische en Luxemburgse toezichthouders hebben in Moerdijk onlangs een controle gehouden van het wegvervoer van goederen. Tijdens de controle werden 19 trucks staande gehouden waarbij 33 overtredingen zijn geconstateerd.

De controle richtte zich vooral op de naleving van de rij- en rusttijden, het correct gebruik van de tachograaf, ketenaansprakelijkheid en de aanwezigheid van de verplichte documentatie. Er is 33 keer een proces-verbaal opgemaakt voor overtredingen als het niet gebruiken van de autogordel, het rijden onder invloed, de overschrijding van de hoogte van het voertuig en het vasthouden van de mobiele telefoon achter het stuur.

Tijdens de controle, die op donderdag 5 september plaatsvond, zijn ook twee bestuurders aangehouden voor ladingdiefstal. Bovendien gaat de Arbeidsinspectie twee vervoerders nader onderzoeken, omdat de bestuurder niet in loondienst was en er geen melding van detachering in Nederland was gedaan.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel