Advertorial

ECOOLTEC presenteert efficiënte innovaties op IAA Transportation

ECOOLTEC presenteert efficiënte innovaties op IAA Transportation
"Efficiënt, energiezuinig en gemakkelijk te onderhouden." Foto: ECOOLTEC

Het Duitse ECOOLTEC presenteerde tijdens de IAA Transportation 2024 haar innovaties voor nog meer efficiëntie en comfort. Het bedrijf toonde twee nieuwe platte verdampers en een nieuwe afstandsbediening voor hun duurzame transport koelsystemen. Ook heeft ECOOLTEC een nieuw ontworpen unit-behuizing laten zien. 

Nadat ECOOLTEC Grosskopf GmbH als nieuwkomer op de IAA 2022 verscheen, heeft het bedrijf inmiddels naam gemaakt in de branche als de enige fabrikant van bijzonder duurzame transport koelaggregaten met elektrische aandrijvingen en natuurlijke koudemiddelen. Het Duitse bedrijf is de enige fabrikant die een duurzame oplossing biedt voor lichte tot zware bedrijfsvoertuigen.

Platte verdampers

De dubbel uitblazende platte verdamper E1312 werd gepresenteerd in Hannover. Het getal 13 in de typeaanduiding staat voor de breedte van het systeem. Het getal 12 geeft informatie over het aantal ventilatoren en de richting van de ontlading.

In dit geval meet de verdamper een derde van de laadruimte breedte. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de E1312 te gebruiken in multi-temp carrosserieën. Deze zijn in de lengterichting door een scheidingswand verdeeld in een verhouding van één tot tweederde, om tegelijkertijd verse en diepgevroren goederen te vervoeren. Het is ook mogelijk om de verdamper bijvoorbeeld in het midden van het voertuig te installeren, waardoor de lucht naar binnen wordt afgevoerd in tegengestelde richting. De E1312 heeft een geoptimaliseerd ontwerp wat leidt tot een hoger koelvermogen. Hierdoor blijft het efficient, energiezuinig en gemakkelijk te onderhouden.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel