Eetcafé De Sluis: ‘Onzekere en stressvolle tijden’

Eetcafé De Sluis in Erp is een geliefde pleisterplaats voor chauffeurs om te rusten en/of te overnachten. De coronacrisis hebben ze tot dusverre doorstaan, maar of ze het gaan redden met de plannen die de provincie heeft voor nieuwe op- en afritten aan de N279. Eigenaar Ronald Cremers heeft er een hard hoofd in. “Maar wat kunnen we anders doen dan afwachten en doorgaan?”

De eerste weken na de uitbraak van het coronavirus bezorgden Ronald en zijn medewerkers de bestelde maaltijden tot in de cabine. “Alles van de kaart kon worden besteld, op soep na. Dat is immers niet handig eten in de vrachtauto”, zegt Ronald. “Ook de douches en toiletten hebben we natuurlijk opengehouden.”

De Sluis in de coronacrisis

Ondanks dat De Sluis open is gebleven, heeft Ronald in maart, april en mei naar eigen zeggen slechts een derde van zijn normale omzet gedraaid. “Voor de vele dagjesmensen die we hier zeker met Hemelvaart, Pinksteren en tijdens vakanties veel verwelkomen, was de horeca een no-go. Maar met de NOW-regeling van de overheid erbij, goed opletten en hopelijk geen tweede coronagolf gaan we het wel redden.”

Gehaktballen

Op doordeweekse avonden ontvangt De Sluis dertig tot veertig chauffeurs. Dat is volgens Ronald zo geweest vanaf het moment dat hij hier in begin 2005 de deuren opende. “Tot die tijd ben ik zelf altijd chauffeur geweest en reed onder andere als charter voor tanktransportbedrijf Van den Bosch. Samen met mijn schoonfamilie heb ik ook een transportbedrijf gehad in die tijd. Niet zo raar dus dat we deze overstap hebben gemaakt. Toen ik eind 2004 de kans kreeg op De Sluis weer te openen, heb ik dat met twee handen aangegrepen. Ik heb er ook nooit spijt van gehad.” Wel moest Ronald, omdat hij zelf de maaltijden wilde gaan verzorgen, echt leren koken. “Ik heb hier een halfjaar met een kok meegelopen en had het toen wel onder de knie. Dat koken doe ik nog steeds iedere dag met veel liefde en plezier. Vooral m’n zelfgemaakte gehaktballen zijn er erg populair bij chauffeurs en andere gasten.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.