hart voor trucks

Geloof ter inspiratie voor Volvo F10 van Chris Bradford

Geloof als inspiratie voor Volvo F10 van Chris Bradford
Op alle trucks van Chris is een kruis en een vers uit de bijbel te vinden. Foto's: William Siben

Chris Bradford is de derde-generatie eigenaar van Bradford Transport in Noord-Ierland. Medio jaren 60 startte grootvader Wilbert met een bakwagen, en later nam de vader van Chris de firma over. Die reed vroeger met een Volvo F10, en daarmee is de liefde voor Volvo geboren bij Chris. 

Op 25-jarige leeftijd nam Chris nam het stokje in 2005 over van zijn vader. Het bedrijf groeide uit naar een kleine vloot van zes trucks, negentien trailers en een paar charters. Na helaas geconfronteerd te worden met een ernstige ziekte, waar hij inmiddels gelukkig van genezen is, schaalde Chris terug naar drie trucks. De rest van het werk besteedt hij uit aan charters.

In het laatste kwartaal werd een gloednieuwe FH500 turbocompound met dubbellucht sleepas afgeleverd. Het idee was om de originele bronsachtige demokleur van de FH1, toen die net uitkwam, te kiezen, maar dat bleek niet mogelijk. Daarom koos Chris voor een mooie diep donkerrood.

Vers 6.13

“Ondanks dat we zowel als firma en als familie door veel heen zijn gegaan, heb ik nog steeds heel veel om dankbaar voor te zijn”, zegt Chris. Het geloof heeft hem daarbij veel gesteund. Op alle trucks is altijd wel een kruis en een vers uit de bijbel te vinden.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Het geloof heeft Chris door moeilijke momenten heen geholpen.

Met deze nieuwe truck is hij een stap verder gegaan. Gekozen werd voor vers 6.13, ‘lead us not into temptation but deliver us from evil’, omdat het passend was bij wat hij op dat moment meemaakte. Hij koos ervoor om een afbeelding van Jezus op de achterwand te zetten door middel van een wrap, en de truck kreeg ook de naam ‘Lead us not into temptation’. In het donker wordt dat verlicht op het slangenrek bij de steun voor de staande uitlaten. Ook het kenteken is bijpassend bij het thema. Je zou er ‘Jiesus’ in kunnen lezen.

De truck werd subtiel opgebouwd, en voorzien van aluminium velgen. Die werden goud met zwarte accenten gespoten, wat een mooi contrast geeft tegen het diepe rood op de truck. Diverse onderdelen voor de opbouw werden in eigen schuur vervaardigd, en het doel is diverse unieke onderdelen in de toekomst ook op de markt te gaan brengen.

Lees ook:

Auteur: William Siben