Nu in Routiers: ‘Ik noem het niet eens werken’

In Routiers 5 komt Gert van Veldhuisen aan het woord. Hij vervoert polopaarden en jachthonden. Voor de honden gebruikt hij een houten trailer met bijpassende Scania met neus. “Ik noem het niet eens werken. Het is gewoon mijn grootste hobby.”

In de nieuwste uitgave van Routiers vertelt gezondheidsmanager Hennie Oude Vrielink dat hij het beroep van vrachtwagenchauffeur een vorm van topsport vindt. “Maar daarbij ligt te weinig lichaamsbeweging op de loer.”

Routiers 5

Ook gaat Routiers 5 in op de huldiging van honderden kersverse Ridders van de Weg en aan de nieuwe Renault T480. Verder gaat de redactie op pad met de eveneens nieuwe Mercedes-Benz Actros. Op deze trekker zijn de zijspiegels vervangen door cameraspiegels.
In de Mijn Routiers-rubrieken vertellen chauffeurs hun verhaal, waaronder eigen rijder Ben Kuijt. Hij vervoert met zijn 580 pk-Scania regelmatig vrachten van ttm 50 ton.

Bij Marjan

En zoals in elke uitgave doet ook deze Routiers verslag van een bezoek aan een van de wegrestaurants in Nederland. Deze keer is dat truckerscafé-restaurant Bij Marjan in het Amsterdamse havengebied.

Lees meer over wat de professional in transport beweegt in Routiers.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.