Wegrestaurant In de Klaver: Entertainend familiebedrijf

Je zou er bijna verdwalen, zo groot is het: wegrestaurant In de Klaver in Niebert, op de grens van Friesland en Groningen. De ogen van Martin van de Velde twinkelen. “Dat is zo gegroeid.” Van alleen het dorp moeten ze het niet hebben.

Wegrestaurant In de Klaver: Entertainend familiebedrijf

Op de parkeerplaats bij het restaurant, waar zijn Amerikaanse truck staat te pronken, schiet het hem opeens weer te binnen. “Weet je dat we zijn uitgeroepen tot het beste wegrestaurant? Daar zijn we heel trots op.” Het bedrijf ontving de prijs nadat Chauffeursnieuws.com zijn volgers op Facebook vroeg om hun te stem uit te brengen. Martin wijst naar een bedrijfsauto. Op de zwarte achtergrond prijkt het gouden logo ‘Beste wegrestaurant 2017’ naast het felgroene klavertje vier en de geelrode bedrijfsnaam. “We hebben de bijbehorende oorkonde in de zaak een mooi plekje aan de muur gegeven.”

Tafels belangrijk bij In de Klaver

Het wegrestaurantgedeelte vormt met maar liefst twee stamtafels het hart van het bedrijf. “De ene hebben we cadeau gehad van de medewerkers, daarom hebben we er twee neergezet”, zegt Martin. En ze zijn populair, want aan die tafels brengen chauffeurs graag tijd met elkaar door. Of ze staan aan de bar te praten. Slechts een enkeling gaat liever apart aan een tafeltje in de serre zitten.

Tijden veranderen

Van de strenge rijtijden waar de chauffeurs mee moeten dealen merkt in de Klaver niets. De (veelal) mannen komen toch wel. “Oudere bestuurders nemen jongere collega’s op sleeptouw. Wij moeten het vooral hebben van mond tot mondreclame.” Wel valt het Martin op dat de bestuurders tegenwoordig veel vroeger in de avond arriveren. Later dan tien uur ’s avonds verschijnt er zelden nog iemand. Bij veel fabrieken mogen ze zelfs niet meer lossen na 15 of 16 uur ’s middags, hoort hij om zich heen vertellen.

Dit is een samenvatting. Lees het volledige artikel in Routiers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.