Verbruiksmeting Renault T440

De T-series Renault Trucks zijn inmiddels vertrouwde verschijningen op de internationale routes en ook in Nederland zijn er veel chauffeurs mee op pad. Niet vreemd: de auto biedt veel ruimte en comfort en neemt met weinig brandstof genoegen. Dat blijkt wel als we de nieuwe Renault T440 inzetten op de TLN-testroute door België.

T-serie staat zijn mannetje

Tijdens het tanken trok de combinatie van diverse chauffeurs de aandacht. Een Nederlandse chauffeur die achter ons bij het tanken stond te wachten, kwam even kijken en meldde dat zijn baas wat hem betrof zijn oude truck best zou mogen inruilen voor deze. De gereden Renault was voorzien van een bovenbed, maar Renault kan voor de T-serie ook een kastenwand kan leveren. Daarmee zit je in deze cabine beter dan in sommige hotels, vooropgesteld dat je goede eet- en sanitaire voorzieningen om je heen hebt.

Gewenning

In het begin konden de journalisten zich nog wel eens vrolijk maken over de afwijkende bediening van de cruise-control met onder andere een schakelaar aan de onderkant van een spaak van het stuurwiel. Inmiddels is eigenlijk iedereen er wel van overtuigd dat dit helemaal niet zo’n gekke oplossing is. De schakelaar zit heel goed onder handbereik; het enige is dat je hem niet ziet. En daar is dan zo’n dag training weer zo nuttig voor bij de overdracht van een nieuw voertuig. Uiteraard biedt Renault dergelijke trainingen, ook goed voor je code 95-punten aan. [Lees het gehele artikel in ROUTIERS 5-2017]

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.