DAF presenteert truckprogramma

Dit voorjaar presenteerde DAF de eerste producten uit zijn nieuwe productlijn. De bijzondere varianten kwamen dit najaar op de markt en opnieuw was er gelegenheid voor de pers om daar uitgebreid kennis mee te maken. Nu is het hele programma van DAF vernieuwd.

Nieuwe generatie DAF CF of XF

Wie snel kijkt, zal misschien niet eens zien dat hij voor een nieuwe generatie DAF CF of XF staat, want de veranderingen aan het uiterlijk zijn maar heel beperkt. Belangrijker zijn de technische vernieuwingen. DAF voegde in totaal elf asconfiguraties toe aan de nieuwe range: acht 3- en 4-assige bakwagens en drie 3- en 4-assige trekkers. Een noviteit binnen het leveringsprogramma van de New CF en New XF is een nieuwe gestuurde naloopas. Deze wordt geleverd op 6×2 en 8×2 bakwagens en 6×2 trekkers. Tijdens de kennismakingsrit bleek het systeem op een XF FAN 6×2 gecombineerd met een middenasaanhangwagen verrassend wendbaar te zijn. De sturende achterkant van de motorwagen voorkomt dat de aanhangwagen te veel de binnenbocht kiest, waardoor smalle slingerende wegen lekker vlot kunnen worden gereden.

Dubbelaangedreven tandem met naafreductie

DAF introduceert voor voertuigen die regelmatig off-road rijden een nieuwe dubbelaangedreven tandem met naafreductie. Door het enorme koppel dat de nieuwe motoren leveren, kun je bij bijna stationaire toerentallen al heel vlot versnellen. Dat draagt fors bij aan het rijplezier. Met de opfrisbeurt zijn de nieuwe DAF’s weer helemaal bij de tijd en wij kijken er naar uit de nieuwe voertuigen voor een verbruiksmeting in te zetten. [Lees het gehele artikel in ROUTIERS 4-2017]

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.