Nassau Sneltransport gaat rijden met eerste Volvo FM Electric-trekker van Breda

Nassau Sneltransport heeft de eerste van twee Volvo FM Electric-trekkers in gebruik genomen. Wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Financiën van de gemeente Breda, Carla Kranenborg-van Eerd was daarbij van de partij. Zij reed symbolisch het eerste rondje met een truck. Bluekens Truck en Bus leverde de trekkers.

Nassau Sneltransport past de eerste twee Volvo FM Electric-trekkers in in de reguliere bedrijfsvoering. Zo zullen zij iedere dag ’s ochtends vroeg en ’s middags een rit  maken en tussendoor worden opgeladen op het eigen laadplein. Dat wordt binnenkort in gebruik genomen.

Mark Giera, algemeen directeur: “De ritten die de trucks maken zijn vaste routes, waardoor er steeds goed gepland kan worden.” Een team van chauffeurs gaat met de trucks rijden. Na hun eerste rit maken chauffeurs een tweede rit met hun eigen truck.

Door het eigen laadplein kan Nassau Sneltransport vooruit kijken. “Wij hebben, willen we verder groeien in de elektrificatie, het laadplein echt nodig.” Bluekens  heeft eerst een Energiescan voor de locatie van Nassau uitgevoerd. Zo wordt duidelijk of er voldoende capaciteit beschikbaar is voor elektrisch transport.

Ook de Aanzet subsidie is belangrijk in het verhaal. Door de subsidie kun je versnellen. “Wij hebben er vertrouwen in en hebben mede op grond van de samenwerking met Bluekens een derde Volvo FM Electric, in dit geval een bakwagen, voor 2024 besteld.”

Lees ook: Volvo presenteert elektrische truck met grotere actieradius

Auteur: Redactie