‘Rijden met een bakwagen bevalt uitstekend’

Ieder nieuw adres waar zij een levering mag doen, vormt momenteel een verrassing voor Sylvia Westerink (34). Als nieuwkomer in het vak toert zij sinds een dikke maand rond in een bakwagen voor de firma Melis Logistics uit Duiven.

Vorig jaar reed de nieuwbakken chauffeur nog rond met een taxibus in de omgeving van Apeldoorn. Ze vervoerde zowel scholieren als kinderen met een beperking, die naar school, gym of dagbesteding op pad waren. Gedurende het schooljaar kreeg ze beide groepen steeds opnieuw in haar taxibus. Daardoor ontwikkelde ze een band met de betreffende kinderen, en dat vond ze erg leuk. Een spotje op de radio trok echter haar aandacht. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek maakte reclame voor omscholing tot vrachtwagenchauffeur. Een stralende lach verschijnt op haar gezicht. “Meteen vroeg ik me af: is dat soms iets voor mij?”

Aangemoedigd door vrienden

Het idee van een nieuwe stap in haar carrière liet haar niet meer los, en ook vrienden moedigden haar aan om vrachtwagenchauffeur te worden. Zodoende kwam ze op het idee om een afspraak te maken voor een rijles in een vrachtauto en kwam tot de ontdekking dat ze het erg leuk vindt om met een vrachtwagen op pad te gaan. Het Sectorinstituut meldde haar ondertussen dat ze het beste direct kon solliciteren bij een transportbedrijf. En zo kwam ze bij Melis terecht, een firma die volop geïnteresseerd is in nieuwkomers.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.