Jeffrey (P&M Express): ‘2 maart geen geluksdag’

Zo´n kleine twaalf jaar rij ik nu als internationaal chauffeur. Op een of andere manier lijkt alleen 2 maart al twee jaar op rij niet bepaald mijn geluksdag. Dit jaar vertrokken we op 1 maart met twee auto´s naar een losadres in Birmingham.

We rijden deze rit vaker en tot voorbij het vliegveld Heathrow bij Londen verliep de rit soepel. Halverwege Londen-Birmingham begon echter de ellende. Het begon hard te sneeuwen. Vooral stuifsneeuw die niet van de weg gaat en maar blijft opwaaien. De ene na de andere personenauto tolde van de weg. Door glijpartijen en ongelukken hebben we vervolgens anderhalf uur gedaan over een paar honderd meter.

File

Toen we uiteindelijk de trailer hadden afgeleverd bij de klant zijn we snel gaan rusten met een goede maaltijd en een biertje. De volgende ochtend bleek de situatie op de binnenwegen nog steeds belabberd. Al snel lagen de eerste personenauto´s alweer in de berm. Eenmaal terug op de snelweg, zaten we ook daar alweer snel in de file, omdat er een auto stond uit te branden. Vervolgens klapten er nog een paar kijkers op elkaar en was de chaos compleet. Uren later dan gepland arriveerden we bij Dover voor de trein naar Calais.

Snelweg werd ijsbaan

Omdat de ferry´s uit de vaart waren vanwege het slechte weer hebben we daar 4,5 uur moeten wachten. Bij aankomst in Frankrijk bleken ook de Belgische snelwegen een ijsbaan. Schuivend, maar zonder schade, hebben we Jabbeke gehaald. Daar hebben we overnacht en pas de volgende ochtend zijn we rustig naar Tilburg gereden.

Dit is een samenvatting. Voor het volledige artikel lees ons papieren magazine ‘Routiers’.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.