'once in a lifetime'

Bijzondere trouwfoto’s: met blauw-roze vrachtwagen in de Efteling

Bijzondere trouwfoto's: met blauw-roze vrachtwagen in de Efteling
Het stel werd gefotografeerd met de nog lege attracties op de achtergrond. Foto's: Slashley Photography

Wendy de Leeuw (27) en Erik van Merode (30) stapten onlangs in het huwelijksbootje. En dat heeft het Brabantse koppel op een wel heel bijzondere manier vast kunnen leggen: met de blauw-roze vrachtwagen van Wendy in de Efteling. 

Wendy reed als tweejarig meisje al met haar vader mee in de vrachtwagen en wist daardoor al vroeg hoe haar eigen toekomstige baan eruit moest gaan zien. Inmiddels is ze bijna zes jaar chauffeur en vervoert ze “van alles”: van dakleer tot verpakkingsmateriaal en van verf tot chemische stoffen. “Ik kan echt genieten van alle vrijheid en de mooie ritten. Ik rijd alleen in Nederland, dus ik ben iedere avond gewoon thuis”, vertelt Wendy.

“Haar vrachtwagen is haar trots”, vult haar man Erik aan, die inmiddels ook “wel wat langer kijkt als er een mooie truck voorbijkomt.” Het was dan ook niet moeilijk om te bedenken dat de vrachtwagen van Wendy hun trouwauto zou worden. En zo werd het bruidspaar tijdens hun trouwdag in de extra goed gepoetste truck de hele dag rondgereden, van ceremonie tot feestlocatie.

Tekst gaat verder onder de foto.

De ‘once in a lifetime’-experience van Erik en Wendy.

Special Guest

Wat de trouwfoto’s betreft hadden Erik en Wendy allebei een bepaald beeld voor ogen. Erik werkt in de Efteling en houdt van de bosrijke omgeving van het park. Wendy had haar zinnen gezet op een natuurgebied als achtergrond in de trouwfoto’s. “Waarom combineren we het niet?”, vroeg het stel zich af. De Efteling stemde in en het koppel was dolgelukkig.

Bij hoge uitzondering opende het attractiepark haar deuren speciaal voor het bruidspaar en hun fotograaf. “Het heeft wel voordeel gehad dat ik er werk. Als je namelijk als ‘normale gast’ foto’s komt maken, ben je aan veel regels gebonden. Bijvoorbeeld dat de foto’s tijdens de openingsuren van het park moeten worden gemaakt. Maar omdat ik er werk, mochten we vóór de opening al naar binnen”, vervolgt Erik. “De uitspraak ‘once in a lifetime’ hebben we veel gehoord.”

Zo wist de fotograaf Wendy, Erik en de glimmende blauw-roze vrachtwagen op de gevoelige plaat te leggen. Met de nog lege attracties op de achtergrond.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel