Zwitserland

Hart voor trucks: Scania Next Gen R650 van Werni

Hart voor trucks: Scania Next Gen R650 van Werni
De trots van Werni. Foto's: William Siben

Ten oosten van Zurich, tegen de grens met Lichtenstein in het plaatsje Widnau is Thomas Eugster gevestigd. Het bedrijf handelt in diesel en stookolie, en vervoert deze producten met hun eigen wagenpark. Die bestaat uit negen Scania’s, één Volvo, één Renault, en een oude Saurer. Niet alleen de eigen 15 tankstations onder de naam Red Fox worden bevoorraad, maar ook het klantenbestand in het oostelijke deel van Zwitszerland worden voorzien van de brandstoffen met het eigen materieel.

De 36-jarige Werni rijdt al sinds zijn negentiende op de vrachtwagen, veelal internationale ritten. Sinds 2018 is hij in dienst bij Thomas Eugster. Zijn truck is een Next Gen R650 bakwagen met een platte cabine, voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. De stoere cabine is extra aangekleed met een lichtbak en michelinpoppen op de platte cabine. Daarachter is een rek geplaatst en lange luchthoorns aan weerszijden. Achter de cabine sieren twee staande uitlaten voor de looks, allen in het zwart gespoten. De huiskleuren zijn wit met rood en de zwarte accenten vormen een mooi contrast tegen deze lichte kleuren. Een lange ”coles” zonneklep boven de voorruit in combinatie met de dubbelbranders in de grill en de gele daglampen met spatlappen onder de bumper geven de Scania een old school look.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het geheel rolt in typisch Zwitserse stijl op alcoa’s. Het interieur is geheel onder handen genomen door het Nederlandse bedrijf Noah’s Cabinterior. Het geheel is bekleed met zwart leder en voorzien van Amerikaanse stijl melonlights aan het plafond. Ook een kleine kastenwand is boven het bed gemonteerd. Zo past het interieur prachtig bij de stijl aan de buitenzijde van de truck en is Werni maar wat trots op zijn dagelijkse werkpaard. Het chauffeur zijn zit in de familie, ook de vader en grootvader van Werni waren chauffeur. Het diesel stroomt dus niet alleen door de aderen, maar word nu ook in stijl afgeleverd bij de trouwe klanten in het prachtige Alpen land.

Lees ook:

Auteur: William Siben