Nederland krijgt € 4 miljoen voor aanleg truckparkeerplaatsen

Nederland krijgt dit jaar € 4 miljoen subsidie uit Brussel voor truckparkeerplaatsen in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Deze beveiligde private truckparkings moeten komen in de omgeving van de belangrijke snelwegen voor transport van en naar de haven Rotterdam.

Achthonderd parkeerplekken

In totaal komen er achthonderd parkeerplekken voor langparkeren bij op al bestaande truckparkeerplaatsen in Rotterdam, Asten en Venlo en op de nieuwe truckparking de Kilt bij Dordrecht. Een onderdeel van het project is dat de parkeerplaatsen worden aangesloten op een systeem dat digitaal realtime inzicht geeft in beschikbare plekken op de private truckparkings. Daarnaast krijgt Havenbedrijf North Sea Ports € 800.000 voor een beveiligde truckparking voor 250 trucks bij Borsele.

Rotterdamse haven

Minister Van Nieuwenhuizen is blij met de bijdrage van de Europese Commissie: “We hebben in de buurt van onze grote transportcorridors van en naar de Rotterdamse haven veel behoefte aan extra plaatsen op beveiligde truckparkings met voorzieningen. We ontlasten daarmee de overvolle verzorgingsplaatsen direct aan de snelwegen die alleen bedoeld zijn om kort te parkeren. Het helpt ook om de problemen aan te pakken met vrachtwagens die nu op de vluchtstrook langs de snelweg worden geparkeerd.”

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.