Truckrun Lingewaard en Overbetuwe: 128 deelnemers, 183 passagiers

Voor de zestiende keer reed afgelopen zaterdag 21 september een enorme stoet van vrachtwagens en een aantal Amerikaanse politiewagens mee met de Truckrun Lingewaard en Overbetuwe. Maar liefst 128 wagens deden mee, met daarin 183 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij beleefden zo een fantastische avond.

De stoet rijdt iedere jaar dezelfde route, maar verandert om het jaar van rijrichting. Zo reed de luide karavaan dit jaar vanuit Gendt naar Doornenburg, Angeren, Huissen, Elst, Ressen, Bemmel en Haalderen. De trucks waren al van ver te horen, waardoor er in alle dorpen flink wat toeschouwers uitliepen om het spektakel te aanschouwen.

Truckrun: oorverdovend en hartverwarmend

Dat spektakel begon echter al ’s middags in Gendt, waar alle vrachtwagens verzamelden op het Julianaplein. In lange rijen stonden de blinkend gepoetste kolossen opgesteld in afwachting van de Truckrun. In Gendt kwamen de truckers na de tour door de regio ook weer terug. De rotonde op de Langstraat diende als keerpunt, waarna de vrachtwagens elkaar tegemoetreden en het claxonneren werkelijk oorverdovend werd. In de cabines zag je – zeker op dit stuk van de route – dan ook enkel lachende chauffeurs Ă©n passagiers!

Jeroen van Kesteren

Onder de chauffeurs bevond zich ook Jeroen van Kesteren, chauffeur bij Smits Transport in Gendt en maker van de foto’s. Zie ook Instagram kessie0481.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.