Marjan van Gils rijdt op een betonmixer

“Ik rijd nu sinds een jaar op een betonwagen van Kijlstra Beton, en heb inmiddels ook een vast contract. Superleuk!”, zegt Marjan van Gils.

Mijn Lading
Wie: Marjan van Gils (44)
Truck: MAN
Bedrijf: Kijlstra Beton, Vianen
Waarheen: Nederland

“Voorheen heb ik een jaar bij Bakkerij De Paauw in Hardinxveld-Giessendam gewerkt. Daar ben ik begonnen in een Sprinter-busje, omdat ik mijn grootrijbewijs nog moest halen. Ik rijd dus nog niet zo lang op de vrachtwagen. Tot voor twee jaar werkte ik in het ziekenhuis, maar dat had ik wel gezien. Ik wilde graag de weg op. Ik heb toen nog even gedacht aan een baan op de ambulance, maar daarvoor was een opleiding van twee tot drie jaar nodig en daar had ik geen zin in.”

Marjan van Gils had geen sociaal leven meer

“Via een uitzendbureau ben ik toen aan de slag gegaan bij Bakkerij De Paauw. Ik heb daar een mooie tijd gehad en veel geleerd, maar de vele nachtelijke ritten dag-in-dag-uit braken me op. Ik had geen sociaal leven meer. Via een ander uitzendbureau ben ik toen terechtgekomen bij mijn huidige werkgever. Niet een tak van het transport waar ik meteen aan had gedacht, maar het werk en de werktijden bevallen me heel erg goed.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.