2.000ste Volvo-truck voor Schenk Tanktransport

Schenk Tanktransport heeft haar 2.000ste Volvo-truck in ontvangst genomen. Als primeurvond de aflevering van de Volvo FH Aero plaats in het recent geopende World of Volvo in het Zweedse Göteborg. Een mijlpaal in de samenwerking tussen de twee bedrijven, die begon in 1947.

Al ruim 77 jaar levert Volvo Trucks vrachtauto’s aan Schenk. Het familiebedrijf, dat in 1925begon met de handel van zand en grind, nam in 1947 met de zogenoemde ‘Rondneus’ de eerste Volvo in gebruik. In de late jaren ’50 van de vorige eeuw werd uiteindelijk de eerste tankwagen aangeschaft, wat de basis legde voor waar het tanktransportbedrijf nu staat. Door de jaren heen heeft het de verschillende Volvo-truckmodellen in de vloot gehad, waaronder de N88 met de iconische Titan-cabine in de jaren ‘60, opgevolgd door de F88, F10 en F12 en vanaf de introductie in 1993 de verschillende generaties van de Volvo FH.In tien jaar tijd zijn er 1.000 Volvo-trucks aan het wagenpark van Schenk toegevoegd.

ADR

Het vervoer van vloeistoffen en gassen is een complexe branche. Naast de sterkuiteenlopende eisen aan de temperatuur en de omgeving, moet bij het laden, lossen entransporteren extreem zorgvuldig worden gewerkt. “Ons bedrijfsbeleid is erop gericht om opefficiënte wijze veilige en kwalitatief hoogstaande diensten aan te bieden aan onzeopdrachtgevers,” aldus Harry Schenk, samen met zijn broer Arjan mede-aandeelhouder van het gelijknamige bedrijf. “De producten die Schenk vervoert, vereisen dan ook zeer toegewijd transportmaterieel.” 

Risicovolle lading

Arjan Schenk vult aan: “Volvo Trucks levert al sinds 1947 het juiste materieel, waarmee wij onze positie kunnen veroveren in de branche. De uiterst betrouwbare trucks zijn onderscheidend door het lage eigen gewicht en de soepele I-Shift versnellingsbak, dat bijzonder prettig is voor het vervoer van vloeistoffen. Onze klanten vragen altijd om topprestaties als het om veiligheid gaat. Daar staat of valt ons bedrijf mee. Volvo-trucks kennen uitgebreide specificatiemogelijkheden enzijn geschikt voor uiteenlopende inzetten en meest risicovolle ladingen.”

Globetrotter-cabine

De Volvo FH Aero die nu als 2.000ste Volvo-truck aan het wagenpark is toegevoegd, isuitgevoerd met een Globetrotter-cabine en 13 liter Turbo Compound-motor met 460 pk en2.600 Nm koppel. Vanwege de inzet op ADR, is de truck uitgerust met buitenspiegels metdodehoek camera aan passagierszijde. Voor een optimaal chauffeurscomfort is onder andere gekozen voor extra cabine-isolatie, I-Park Cool en een premium topmatras.In lijn met de eerder geleverde Volvo-trucks, is ook deze 4×2-trekker uitgerust met uitgebreide veiligheidsopties. Het voldoet aan de nieuwe EU-regelgeving rondom actieveveiligheidssystemen (de General Safety Regulation, GSR), met onder andere intelligentesnelheidsondersteuning en een achterzichtcamera om kwetsbare weggebruikers beter te zien.

Onderwerpen: ,

Auteur: Annelies van Stijn