veiligheid

Gratis E-Learning over waterstof en veiligheid

Gratis E-Learning over waterstof en veiligheid
Met de groeiende belangstelling voor waterstof is het belangrijk dat professionals volledig op de hoogte zijn. Foto: VNCW

In de snel evoluerende wereld van hernieuwbare energie neemt waterstof een prominente plaats in als veelbelovende, schone brandstof voor de toekomst. Om binnen de logistiek veilig om te gaan met deze energiebron heeft VNCW, branchevereniging voor de chemische logistiek, een E-learning ontwikkeld. De cursus is gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen binnen de logistiek en vanaf nu beschikbaar.

Met de groeiende belangstelling voor waterstof als een alternatieve energiebron, is het belangrijk dat professionals uit verschillende sectoren volledig op de hoogte zijn van alles wat te maken heeft met het gebruik en de toepassing ervan. Daarom heeft VNCW samen met een team van experts en bedrijfsleven onderzocht wat het betekent wanneer de (chemische) logistiek over zou stappen op het (vracht)vervoer met waterstof als brandstof.

Dit resulteert nu in de lancering van een informatieve, gratis E-learning gericht op management uit de logistiek, chauffeurs en andere belangstellenden. Naast de cursus is tevens een best practice geschreven en is een nieuw waterstofplatform gelanceerd.

Inzicht

De aangeboden E-learning biedt een diepgaand inzicht in de fundamenten van waterstof, veiligheidsprotocollen en best practices voor een breed scala aan toepassingen. Om de kennis en het bewustzijn over waterstofveiligheid zo breed mogelijk te verspreiden is de cursus gratis beschikbaar gesteld. De cursus is geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals en biedt een interactieve leerervaring met real-life scenario’s en casestudy’s, waardoor deelnemers worden uitgedaagd en voorbereid op mogelijke uitdagingen in de praktijk.

Of het nu gaat om productie, opslag, transport of gebruik van waterstof: de E-learning behandelt alle aspecten van veilig werken met deze veelbelovende energiebron. Door middel van virtuele praktijkervaringen worden cursisten uitgerust met de nodige tools en strategieën om effectief te reageren op noodsituaties en risico’s te minimaliseren.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via VNCW College. Daarnaast is de best practice over waterstof en veiligheid terug te vinden op het nieuwe platform HydrogenLink, beschikbaar in verschillende talen. Meer informatie over de E-learning, best practice en het platform HydrogenLink is op te vragen bij de branchevereniging.

Auteur: Annelies van Stijn