rechtszaak

Almelose vrachtwagens voor helft van de prijs verkocht na besmetting bedwantsen

Almelose vrachtwagens voor helft van de prijs verkocht na besmetting bedwantsen
De rechter stelt de ongediertebestrijder in het gelijk. Foto: Shutterstock

Twee vrachtwagens van ST Transport uit Almelo raakten besmet met bedwantsen. De verdelging door een ongediertebestrijder loste niks op, waardoor het transportbedrijf weigerde de rekening te betalen. Met als gevolg dat zij de trucks voor de helft van de prijs moesten verkopen.

Dat meldt Tubantia naar aanleiding van de rechtszaak over deze kwestie. ST Transport schakelde voor ruim 1100 euro een gespecialiseerde ongediertebestrijder in om van het ongedierte in de trucks af te komen. Dat bleek niet voldoende; de bedwantsen kwamen terug.

Volgens het transportbedrijf had de verdelger ‘gegarandeerd’ dat de bedwantsen weg zouden blijven en besloot daarom de rekening niet te betalen. “De ongediertebestrijder pikte dat niet, schakelde een deurwaarder in en stapte naar de rechter”, aldus het regionale dagblad. De ‘garantie’ houdt volgens de bestrijder van de bedwantsen in dat er “niet gewerkt wordt met stoffen die giftig zijn voor mensen”, en staat dus los van het resultaat van de verdelging.

Ongelijk

De rechter stelt de ongediertebestrijder in het gelijk en vindt dat het transportbedrijf haar standpunt niet voldoende onderbouwd heeft. Als gevolg hiervan moet ST Transport de rekening van 1100 euro, incassokosten en rente van 212 euro en proceskosten van 700 euro betalen.

ST Transport heeft de trucks volgens Tubantia inmiddels noodgedwongen voor de helft van de prijs verkocht.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel