'heel speciaal gevoel'

Edwin Pennings wint titel ‘Mooiste Truck’ van Truckshow Liessel

Edwin Pennings wint titel 'Mooiste Truck' van Truckshow Liessel
"Als jouw truck daar dan tot de allermooiste wordt verkozen, geeft dat wel een heel speciaal gevoel." Foto's: Edwin Penning

Truckshow Liessel was afgelopen weekend opnieuw een drukbezocht evenement. Met maar liefst 700 trucks, 9.000 bezoekers, 12 artiesten en een aantal verkiezingen. Ook de verkiezing ‘Mooiste Truck’ werd gehouden tijdens het evenement. En daar ging Edwin Pennings er met de winst van door.

De Truckshow, die al sinds 1986 wordt georganiseerd door chauffeursvereniging Turftruckers Liessel, trekt ieder jaar meer bekijks. En al die geïnteresseerden komen niet alleen uit Brabant en omstreken. Het evenement heeft door de jaren heen steeds meer internationale aandacht gekregen. Van Italië tot Zwitserland en van Spanje tot Noorwegen: chauffeurs uit heel Europa komen op de Truckshow af.

Verkiezing

Een van de felbegeerde titels die tijdens het evenement wordt uitgereikt is de ‘Mooiste Truck’. Dit jaar ging chauffeur Edwin Pennings van Pennings Transport er met de prijs vandoor. En die krijg je niet zomaar. “Voorafgaand aan de Truckshow Liessel poetsen we de auto van boven tot onder met alle collega’s. Daar zitten tientallen uren in”, vertelt Edwin.

Tekst gaat verder onder de foto.

Zelfs de kleinsten van de familie helpen met met de voorbereidingen voor de Truckshow in Liessel.

De truck van Edwin is uiteindelijk verkozen tot ‘Mooiste Truck’ vanwege de uitstraling van de auto in combinatie met de kleuren. Ook de details die van voor tot achter in een verhaallijn lopen, speelden mee in de beslissing.

“We voelen ons altijd zeer welkom in Liessel. De sfeer, de mooie trucks en de gastvrije mensen maken het tot een zeer gerespecteerde Truckshow”, vervolgt de trotse chauffeur. “Als jouw truck daar dan tot de allermooiste wordt verkozen, geeft dat wel een heel speciaal gevoel.”

De prijswinnende truck van Pennings Transport.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel