trots

‘Eén miljoen kilometer op de teller is ook een vorm van duurzaamheid’

'Eén miljoen kilometer op de teller is ook een vorm van duurzaamheid’
"Ik zie een hele dikke Scania van een goede acht jaar oud." Foto: Gebroeders Geelhoed B.V.

Bij het Zuid-Hollandse transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V. rijdt sinds augustus een derde ‘miljonair’ rond. Een acht jaar oude vrachtwagen met meer dan één miljoen kilometer op de teller welteverstaan. En ook dat is duurzaamheid, vindt eigenaar van het bedrijf, Lars Geelhoed.

“Het gaat in de transportsector heel veel over het overstappen van fossiele brandstof naar schone, duurzame energie. Uitgangspunt is een volledige overgang naar zero emissie vrachtauto’s. De duurzaamheidsvisie van de mensen die de regeltjes bedenken”, schrijft Geelhoed op sociale media.

Maar aan duurzaamheid is volgens de eigenaar van het transportbedrijf ook op andere manieren vorm te geven. “We rijden met onze vrachtwagen uit 2016 nog dagelijks door heel Europa, en dit kunnen we ook nog wel een aantal jaar blijven doen. In mijn ogen is dit ook duurzaamheid. Ik wil deze auto nog helemaal niet gaan vervangen voor welke vrachtwagen dan ook. Zero emissie of niet, zo lang deze het nog goed blijft doen, blijft deze op de weg.”

‘Regeltjes’

Het wordt transporteurs wel steeds lastiger gemaakt door alle nieuwe regels die gaan komen, vindt Geelhoed. “Kosten die ermee gemoeid zijn om noodgedwongen vrachtwagens te moeten gaan vervangen, is niet te doen. De prijzen gaan sky high, maar in het kader van verduurzamen is alles maar normaal.”

“Genoeg over duurzaamheid. Ik zie nog steeds een hele dikke Scania van een goede acht jaar oud met meer dan één miljoen kilometer. Wij zijn super trots.”

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van Routiers ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.

Auteur: Else van Andel