hypo

Politie tasert ‘agressieve’ trucker in Alblasserdam

Politie tasert vrachtwagenchauffeur vanwege agressief gedrag 
De politie taserde de 25-jarige Dordrechtse man toen hij dreigend op hen afkwam. Foto: Alblasserdamsnieuws.nl

De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dordrecht getaserd nadat hij zich “vreemd en agressief” gedroeg. Achteraf bleek een hypo, dat bij diabetespatiënten ontstaat door een te lage bloedsuikerspiegel, de reden voor het gedrag van de chauffeur.

Dat meldt Alblasserdamsnieuws.nl. Een omstander belde de politie toen hij zag dat het niet goed ging met de chauffeur, die zojuist zijn vrachtwagen had geparkeerd. Bij aankomst van de politie reageerde de chauffeur “ineens vreemd en agressief” en weigerde hij hun verzoek om uit de cabine van de vrachtwagen te komen, op te volgen. Toen de 25-jarige Dordrechtse man vervolgens dreigend op de agenten afkwam, taserden zij hem.

Hypo

Later bleek dat de chauffeur zijn vrachtwagen aan de kant had gezet om een Dextro te nemen. Hij voelde zich namelijk niet lekker vanwege een te lage bloedsuikerspiegel. Hierdoor kreeg hij een hypo, dat tot agressief gedrag kan leiden.

“De man is nagekeken door het ambulancepersoneel. Intussen kreeg hij nog wat te eten en niet veel later had de politie te maken met een alleraardigste chauffeur die zelf niets meer van het voorval kon herinneren”, aldus de lokale krant.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel