hoge kosten

Ritje door nieuwe Blankenburgtunnel kost vrachtwagenchauffeur meer dan 8 euro

Ritje door nieuwe Blankenburgtunnel kost vrachtwagenchauffeur meer dan 8 euro
De tunnel wordt in december van dit jaar in gebruik genomen. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Een ritje door de nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland die eind dit jaar opengaat, kost een vrachtwagenchauffeur 8,70 euro per rit. Hoewel de branche blij is met de nieuwe tunnel, leidt het ook tot hoge kosten voor transportbedrijven.

De Blankenburgverbinding scheelt vrachtwagenchauffeurs vanaf december tientallen kilometers, en dus tijd en brandstof. Hoewel de transportbranche de komst van de tunnel toejuicht, leidt de verbinding wel tot hogere kosten voor transportbedrijven.

Marcus Post van DLG Logistics, die straks honderd keer per dag door de tunnel zal rijden, zegt tegen Omroep West te snappen dat er tol geheven wordt, zodat de tunnel betaald kan worden. “Wel vinden we dat we als ‘grootgebruiker’ van de weg wat korting zouden mogen hebben”, aldus Post. Voor DGL lopen de kosten op tot 900 euro per dag.

Camera’s

Gebruikers van de Blankenburgverbinding hoeven niet te stoppen voor tolpoortjes, maar kunnen gewoon doorrijden. Camera’s registreren het kenteken, waarna de eigenaar van het betreffende voertuig tol moet betalen. Dat kan per keer, maar ook via automatische afschrijving of een tegoed.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Bron: ANP/Omroep West