België

Transporteurs zetten schouders onder rondrit ‘Truckers met een Hart’

Transporteurs zetten schouders onder rondrit ‘Truckers met een Hart’
In totaal kunnen er per editie zo’n 150 kinderen meerijden. Foto: Flows.be/Yannick De Spiegeleir

In de Belgische stad Lokeren staat op zondag 25 augustus de 25ste editie van ‘Truckers met een Hart’ gepland: een rondrit voor kinderen met een beperking. Verschillende wegvervoerders uit het Waasland zetten al jaren hun schouders onder het evenement. 

“We krijgen steun van heel wat transportbedrijven die zowel hun voertuigen als chauffeurs ter beschikking stellen voor dit evenement. Ook de verschillende vrachtwagenconstructeurs bieden graag hun ondersteuning aan. In totaal kunnen er per editie zo’n 150 kinderen meerijden en voor hen is het steevast genieten”, zegt vertegenwoordiger Tom Claeys.

De 150 voorziene plaatsen zijn elk jaar in een mum van tijd ingenomen. De bonte stoet met claxonnerende vrachtwagens vertrekt aan het Grijze Bosplein op de Bergendrieskermis in Lokeren en zet daarna het Waasland op stelten. De vrachtwagenchauffeurs offeren met plezier hun vrije zondagnamiddag op.

Maximumcapaciteit

“Helaas zitten we aan onze maximumcapaciteit om het veilig te houden onderweg. Daarvoor kunnen we ook elk jaar rekenen op de steun van de politie en een aantal verkeersregelaars. Om iedereen de kans te gunnen om eens mee te rijden, werken we met een wachtlijst”, vult organisator Jef Verbeke aan.

Positief daglicht

De kinderen een leuke dag bezorgen staat met stip op één als voornaamste betrachting van Truckers met een Hart. “Tegelijkertijd vinden we het ook een positieve zaak om het hart te tonen van onze sector die al vaak genoeg in een negatief daglicht staat”, aldus Verbeke.

Dit artikel verscheen eerder op Flows, dat ook door ProMedia Group wordt uitgegeven.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Bron: Flows