Mijn Bedrijf

‘Een familiebedrijf waar ze altijd voor je klaarstaan’

'Een familiebedrijf waar ze altijd voor je klaarstaan'
"Ik ben 52 en heb het prima naar mijn zin met wat ik doe." Foto: Jerry Mostert

Vrachtwagenchauffeur Jerry Mostert (52) rijdt al bijna vijf jaar in een MAN TGX 18.500 voor het Zuid-Hollandse bedrijf Van der Kaa Transport. Aan de hand van vijf vragen maakt hij de lezer deelgenoot van zijn werkzaamheden als vervoerder van zeecontainers.

Voor wie werk je? 

“Vanaf 2019 werk ik voor Van der Kaa Transport uit Moordrecht. Een heel mooi bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van zeecontainers. We rijden dus veel vanaf de haven naar onze klanten. We zijn de hoofdvervoerder van Neele-Vat, een all-round logistieke dienstverlener waarvoor wij het zeecontainervervoer voor onze rekening nemen.”

“Voordat ik bij Van der Kaa begon, had ik van 2004 tot 2015 een eigen transportbedrijf met meerdere wagens en personeelsleden. Hier heb ik helaas mee moeten stoppen vanwege diverse tegenslagen. Daarna ben ik groente en fruit gaan rijden op Parijs (Rungis), maar dat is niet iets wat me echt aantrok. Vooral in de nachtelijke uren toeren, viel me zwaar. Gelukkig ben ik goed terecht gekomen bij van der Kaa Transport.” 

Wat maakt dit bedrijf zo speciaal?

“Het is een echt mooi familiebedrijf. De eigenaar spreek je aan bij zijn voornaam en hij werkt nog hard mee in onze eigen garage op Moordrecht. Echt een gouden vent, die altijd voor je klaarstaat als er wat is. Je wordt daar echt behandeld als een persoon.”

“Verder werken we er met mooi materiaal en hebben we allemaal een eigen wagen die goed onderhouden wordt. Al met al een hele fijne werkgever. Ook over de uren die je wilt werken, valt te praten en zijn afspraken te maken. Zo wilde ik extra uren als gevolg van het verlies van mijn bedrijf en daar hebben ze heel veel rekening mee gehouden.”

Wat doe je daar precies? 

“Hoofdzakelijk gaan we op pad met zeecontainers. Dat is ook mijn hoofdtaak binnen het bedrijf. Ik ben daarvoor altijd van maandagochtend tot vrijdagavond onderweg. Vooral in Nederland, maar ook België en Duitsland. Zo nu en dan vervoer ik ook stukgoed met een trailer. Dat doe ik vooral op zondag. Ik werk namelijk om de week op een zondag om wat extra bij te verdienen. Bovendien vind ik op zondagen rijden fijn, omdat dat niet alleen goed verdient, maar het ook lekker rustig is op de weg.”

Wat zijn je verdere plannen? 

“Ik ben 52 en heb het prima naar mijn zin met wat ik doe. Ik blijf lekker mijn werk doen zoals het nu gaat. Wel ben ik ook bezig met het ontwikkelen van websites, maar dat is hobbymatig. Overigens loop ik al een tijdje rond met het idee om me om te scholen tot planner. Misschien is het handig voor op latere leeftijd. We gaan zien wat de toekomst ons brengt.”

Heb je tips en adviezen voor collega’s/chauffeurs? 

“Laat je niet gek maken door alle drukte om je heen. Het kan wel eens raar lopen in het verkeer. Probeer een ander iets te gunnen en geef wat ruimte. Dat maakt het werk een stuk aangenamer op de weg. Haastige spoed is zelden goed en dit geldt vooral op de openbare weg. En verder, doe vooral de dingen die je leuk vindt.”

Lees ook:

Auteur: Redactie