personeelstekort

Opnieuw Logistieke Roadshow om scholieren te enthousiasmeren

Opnieuw Logistieke Roadshow om scholieren te enthousiasmeren voor logistiek
Landelijk is een daling te zien in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Foto: Press play

De vijfde editie van de Logistieke Roadshow is maandag officieel gestart op het Montessori College in Nijmegen. Het doel is om drie weken lang 1.500 scholieren in Oost-Nederland enthousiast te maken voor de logistieke sector. 

De roadshow, die in samenwerking met Logistics Valley, provincie Gelderland en Burgers Group wordt georganiseerd, trekt dit jaar langs 24 scholen in Oost-Nederland. Het programma start met een masterclass van een lokale ondernemer. Later gaan leerlingen in groepjes aan de slag met vier verschillende logistieke challenges, zoals het maken van een planning en het beantwoorden van kennisvragen. Ook moeten ze proberen zo snel en zo goed mogelijk pizza’s te bezorgen.

Het is de bedoeling dat leerlingen op deze manier spelenderwijs kennis maken met de functies binnen de sector, zoals chauffeur, orderpicker, supply chain manager, adviseur en planner.

Enorme tekorten

Landelijk is een daling te zien in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Dat in combinatie met de toenemende vergrijzing onder werknemers, leidt ertoe dat de logistieke sector kampt met enorme personeelstekorten. Het enthousiasmeren van jongeren is dus hard nodig.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel