vitaliteit

‘Power Tour’-truck rijdt langs 16 locaties Cornelissen Groep

‘Power Tour’-truck rijdt langs 16 locaties Cornelissen Groep
De tour bestaat uit verschillende ‘vitale check stations’. Foto's: Maartje Gerrits

Bij Cornelissen Groep staat vitaliteit hoog in het vaandel. Van kickbox-clinics tot stappenchallenges: alles wordt uit de kast gehaald om de medewerkers gezond te houden. Samen met partner ‘APK Vitaal’ heeft de logistieke dienstverlener het programma uitgebreid met een heuse ‘Power Tour’ langs hun 16 locaties.

Cornelissen Groep, dat 1200 man in dienst heeft, wil haar medewerkers “vitaal, fit en happy” houden. Zo worden er bijvoorbeeld water- en stappenchallenges georganiseerd om collega’s te inspireren meer water te drinken en voldoende te bewegen. Ook neemt er geregeld een groep mensen deel aan evenementen, zoals de Strong Viking Obstacle Run, de Amstel Gold Race en de Marathon Rotterdam. “Daarnaast hebben we een fietsclubje, organiseren we zaalvoetbalwedstrijden, delen we gezonde recepten en doen we mee aan kickboks-clinics”, vertelt Mandy Demoitie van Cornelissen Groep.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het transportbedrijf heeft ook een zelf opgericht hardloopclubje.

Vitale check stations

“Maar om ook eens te kijken hoe het er bij onze chauffeurs onder de motorkap aan toe gaat, zijn we met ‘APK Vitaal’ in zee gegaan”, vervolgt Mandy. “We hebben eigen ambassadeurs die continu getraind worden om het thema vitaliteit verder op de kaart te zetten. En om in beeld te krijgen wat medewerkers nu echt nodig hebben, hebben we met APK Vitaal een Power Tour-truck langs onze zestien locaties.

“De tour bestaat uit verschillende ‘vitale check stations’. Net als bij een echte APK checken we hoe het er op ieder gebied voor staat. Denk aan voeding, ontspanning, beweging en minste. Maar we voeren ook goede gesprekken. Bijvoorbeeld over de vragen: ‘Doe je nog steeds de dingen die je leuk vindt?’ en ‘Wat heb jij nodig om lekker te werken?'”, aldus Mandy.

De truck maakte in juni zijn eerste pitstop bij de Cornelissen Groep-locatie in Nijmegen. Onlangs bracht hij een bezoek aan de locaties in Tilburg en binnenkort staat Zwolle op het programma.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel