tweede editie

TTM organiseert opnieuw E-Truck Experience op Circuit Zandvoort

TTM organiseert opnieuw E-Truck Experience op Circuit Zandvoort
"We willen de energietransitie binnen het wegtransport op weg helpen." Foto: Elco van der Meer/TTM

TTM organiseert op 26, 27 en 28 september de tweede editie van de E-Truck Experience op Circuit Zandvoort. Op het evenement, dat van 16.00 uur tot 20.00 uur duurt, worden meer dan 300 bezoekers verwacht. 

“De E-Truck Experience moet vervoerders, verladers, wagenparkbeheerders en chauffeurs bij de hand nemen wat betreft de overstap naar de elektrische truck. Want die stap is groot”, legt Arjan Velthoven van TTM uit. “Het gaat niet alleen om de truck, maar ook om de laadinfrastructuur, het energienetwerk, de regelgeving en de subsidies. Er komt dus veel bij kijken en hiermee willen we de energietransitie in het wegtransport op weg helpen.”

Vol programma

Bezoekers kunnen informatiestands over trucks, laadinfra, banden, accessoires en personeel vinden op het E-truck-plein. Verder zijn er verschillende sprekers en bedrijven die hun ervaringen met elektrificatie delen, zoals Apollo Verhuizingen, VSDV, Euser en Aad de Wit.

Ook Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn aanwezig op Circuit Zandvoort. Het ministerie zal toelichten welke voordelen vrachtwagenheffing biedt voor het rijden met e-trucks. Rijkswaterstaat praat bezoekers bij over de Living Lab Heavy Duty Laadpleinen.

Van 17.30 uur tot 19.30 uur kunnen aanwezigen zelf de experience ondergaan door een ritje in een elektrische truck te maken op het circuit.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel