TVM Awards

Wilco van den Berg wint NK Veiligste Chauffeur 2024

Wilco van den Berg wint NK Veiligste Chauffeur 2024
Wilco kwam in de finale als beste uit de bus. Foto: TVM Verzekeringen

Vrachtwagenchauffeur Wilco van den Berg van Smit Transport uit Kampen is de winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2024. Van de twintig finalisten kwam Wilco als beste uit de bus. “De bokaal krijgt een mooi plekje thuis of op het werk”, reageerde de trotse chauffeur.

Vrachtwagenchauffeurs nemen het ieder jaar op verschillende manieren tegen elkaar op. De deelnemers beginnen hun strijd met een online oefening, waarin zij onder andere een aantal kennisvragen juist moeten beantwoorden. Twintig van hen legden zaterdag ieder vier proeven af tijdens de finale in Harderwijk op het Bouw & Infrapark. Wilco scoorde uiteindelijk de meeste punten op het gebied van veiligheid en verkeersinzicht.

Awards

Naast het benoemen van de veiligste chauffeur van 2024, werden er zaterdag nog andere TVM Awards uitgereikt. Zo won de 21-jarige Ocean Biersteker de titel Veiligste Chauffeur Junior, nadat hij het tegen vier andere chauffeurs had opgenomen in een uitdagend parcours.

De Rouwmaat Groep mag zich voortaan trotse eigenaar noemen van de TVM Award Veilig Transport. “Zij demonstreren op overtuigende wijze hoe de integratie van medewerkerswelzijn met veiligheids- en duurzaamheidspraktijken niet alleen leidt tot een vermindering van de milieu-impact, maar ook de verkeersveiligheid en bedrijfsprestaties”, schrijft TVM Verzekeringen op sociale media.

Verder won Jeffrey Sieben de TVM Award Ridder 2024, Breytner Zero Emission Transport kreeg de TVM Award Duurzaamheid en Hoekstra mocht de TVM Award MVO in ontvangst nemen.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel