007

Hart voor trucks: voor de echte Bond-liefhebber

Hart voor trucks: voor de echte Bond-liefhebber
"Toen de nieuwe truck besteld werd, wilde ik er wat bijzonders van maken. En dat werd de Bond van mijn tijd." Foto's: William Siben

Als we het getal 007 zien, weet iedereen wel waar dat voor staat: de Engelse geheim agent James Bond waar inmiddels tientallen films over zijn gemaakt. De filmserie heeft vele fans, waaronder ook de 29-jarige eigen rijder Floriaan van Twist. Zijn bedrijf, De Oudelande Transport, is vernoemd naar de voormalige boerderij van zijn ouders bij Sint Maartensdijk in polder De Oude Lande.

Sinds 2016 is Floriaan eigen rijder in het transport van zeecontainers. Hij begon met een nieuwe DAF XF 510 FTG met multi containerchassis en reed daarmee voornamelijk door de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In 2019 heeft hij zijn LZV-certificaat behaald. Sinds 2021 rijdt hij dagelijks met een LZV-setup door Nederland.

“Van huis uit was ik al James Bond-liefhebber. Toen de nieuwe truck besteld werd, wilde ik er wat bijzonders van maken. En dat werd de Bond van mijn tijd, gespeeld door Daniel Craig, als thema gebruiken op de truck. Er was geen vooraf getekend plan. De enige eisen waren een ronde achterbumper en een strakke achterwand met staande uitlaten. Toen de truck geleverd was door Verspui, werd die in goed overleg met opbouwer TSW Truckstyling stap voor stap uitgebouwd tot complete truck. Voor het spuitwerk door Cranen Fleetservice werd gekozen voor de kleuren van de beroemde Aston Martin DB5 uit de Bond-films. Dit in combinatie met een donkerdere metallic lak en gouden tinten om een chique look te creĂ«ren. MW Designs bracht diverse airbrushes aan met grijstinten en hield alles in eenheid met de kleuren voor het totaalplaatje.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het James Bond-thema komt ook in het interieur terug.

Het interieur werd ook compleet onder handen genomen door inbouwspecialist Vos. De kleurstelling van buiten werd verwerkt in de cabine om rust en eenheid te houden. Ook werden diverse officiĂ«le replica’s van maskers uit de film gebruikt, evenals originele onderdelen van een Aston Martin DB5. Voor de bekleding is voor echt leder gekozen. De nodige speakers zorgen voor een zuivere muziekervaring tijdens de ritten. Speakers zitten er ook aan de buitenkant voor muziek op truckshows.

Al met al is het een prachtige, werkende showtruck geworden, en voor de Bond-liefhebber extra bijzonder. Daar wordt buiten werktijd natuurlijk een wodka martini op gedronken. Shaken, not stirred.”

Lees ook:

Auteur: William Siben