De Lichtmis nog steeds blij met Herman den Blijker

Een goede kerel, die Herman den Blijker, vindt Peter Huisman van De Lichtmis in Zwolle nog steeds. Dankzij hem trekt het horecabedrijf behalve chauffeurs ook families uit de buurtschappen en dorpen in de omgeving.

De Lichtmis Zwolle

Ze hebben in de gaten gekregen dat ze meer kunnen kiezen dan alleen een balletje gehakt met frites, een uitsmijter of een schnitzel. “Je kunt hier goed en snel eten”, aldus Huisman. De beroemde chefkok uit Rotterdam liet in 2010 voor zijn tv-programma Herrie in de keuken! zijn licht schijnen over het restaurant in buurtschap In de Lichtmis (tegenwoordig Zwolle). De horecagelegenheid kon namelijk wel wat meer gasten gebruiken, vooral op tijdstippen dat vrachtwagenchauffeurs met de benen omhoog thuis zitten.

Het moesten pannenkoeken worden

“Herman hoefde niet lang na te denken toen hij die avond eenmaal binnen was. Het moesten pannenkoeken worden. Dat spreekt kinderen aan, was de gedachte.” Peter en zijn ouders, die toen nog in de zaak zaten, waren wel wat sceptisch over dit idee. En, geloof het of niet, maar vanaf dag één liep het als een tierelier. Het is zo fijn als je een uur zendtijd krijgt op televisie!” Het bijt elkaar niet, de chauffeurs en de andere doelgroepen. Ouders met kinderen komen veelal van vrijdag tot zondag (“Je bent sneller hier dan in het centrum van Zwolle”), de chauffeurs doordeweeks. Zij zijn van oudsher graag geziene gasten.

Dit is een samenvatting. Lees het volledige artikel in Routiers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.