Donker Trefpunt wordt weer leven ingeblazen

Ze zien een glansrijke toekomst voor wegrestaurant Trefpunt. Het bedrijf dat tachtig jaar geleden voor het eerst openging, ligt een paar kilometer onder Groningen in het dorp De Punt. Pachter Kina Verhof is vast van plan om binnenkort naar de bank te stappen. “Wij willen het restaurant heel graag aankopen.”

De motor achter het huidige Trefpunt vormen Kina Verhof en haar twee kinderen Ruben en Linda Draijer. Ze genieten van de dagelijkse activiteiten in het Trefpunt, de gezelligheid, de afwisselende contacten met de chauffeurs, waarvan er sommigen nu al vrienden zijn.

Trefpunt: het licht ging weer aan

Automobilisten en chauffeurs zullen raar hebben opgekeken toen in april 2017 het licht plots weer ging branden bij het Trefpunt. De zaak had tot die tijd jarenlang potdicht gezeten en chauffeurs weken, als het uitkwam met de rijtijden, uit naar bijvoorbeeld een wegrestaurant in Niebert, 30 kilometer verderop. Ondertussen raakte het pand in De Punt aardig in verval.
Twee jaar terug blies het drietal het wegrestaurant nieuw leven in. Aan hen de schone taak om de mensen terug te winnen die vaker voor een dichte deur hadden gestaan. Allereerst door de zaak flink op te knappen. Zo werd de nog steeds naar bier riekende vloerbedekking verruild voor een frisse laminaatvloer en kregen de muren een stevige lik lichte verf. Alleen de bar ziet er nog precies hetzelfde uit als vroeger. Die ademt nog de nostalgie waar de eigenaars brood in zien.

Ruimte voor zeker veertig auto’s

De bezem ging ook over het parkeerterrein. In bomen en struiken die flink waren verwilderd werd de snoeischaar flink gezet. Dit resulteerde in een parkeermogelijkheid voor zeker veertig auto’s; de chauffeurs zijn vrij om te vertrekken wanneer ze willen. Chauffeurs die een maaltijd nuttigen, kunnen gratis overnachten. Alleen in het weekend is het terrein gesloten. Ook de huiskamer van het woonhuis die vastzat aan de zaak, is bij de zaak betrokken. Die is omgetoverd tot zaal voor het bedrijf, waar nu regelmatig groepen komen. Zo heeft een dartclub er bijvoorbeeld een vaste avond.

Toilet, douche en koffie

Prettig voor chauffeurs is ook het chauffeurshonk. Daar kunnen zij na sluitingstijd terecht via een speciale cijfercode. Na een genuttigde maaltijd krijgen ze die als extraatje. Daarmee hopen de uitbaters hun klanten te binden. In het speciale honk kunnen de chauffeurs gebruikmaken van de toilet, de douche, en een kopje koffie zetten. Of ze nemen er hun lunchpakket mee, dat de kok voor de liefhebbers in koelkast klaarlegt.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.