Custommade Volvo FH 8×2 Tridem voor Prometaal

Van Dijk Trucks in Utrecht leverder onlangs wel een heel bijzonder voertuig afgeleverd bij autowrakkenspecialist Prometaal in Maarssen: een custommade Volvo FH 8×2 Tridem met 500 pk.

“Hij klopt helemaal”, vertelt Prometaal-eigenaar Gabriël van Seumeren opgetogen. “De 25 jaar aan kennis en ervaring die we in huis hebben, hebben we samengebracht in deze truck.” Prometaal is gespecialiseerd in de handel in en het vervoer van shredderklare autowrakken. Het bedrijf vervoert zo’n 10 procent van de totale hoeveelheid in Nederland met speciaal daarvoor ontwikkelde trucks.

Intensief samenspel met onder meer Volvo

De nieuwe Volvo, die nu ongeveer een maand rondrijdt in Nederland, is volgens Gabriël uniek. “Het was een intensief samenspel tussen Prometaal, Van Dijk Trucks, Volvo, Transcom, VSU en GS Meppel. Zoals we de truck uiteindelijk op tekening hadden staan, zo is hij geworden. We zijn heel projectmatig te werk gegaan en zijn daardoor niet voor verrassingen komen te staan. Alles om het maximaal haalbare te bereiken en dat is heel goed gelukt.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.