Twee Volvo FH-zwaartransporttrekkers voor PAX

PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Het gaat om zwaartransporttrekkers met 540 pk. De beide trekkers konden af fabriek worden geleverd in specificaties die PAX wenste. Dat Volvo Trucks en dealer LVS Trucks snel en op maat konden leveren, gaf de doorslag.

De twee Volvo FH-trekkers voor PAX Bouw- en Industrieservice zijn een 6Ă—4 en een 8Ă—4. Beide trucks zijn voorzien van een 540 pk-krachtbron, een I-Shift-versnellingsbak met kruipversnellingen en 10-tonsvoorassen.

Volvo FH af fabriek op maat

“Volvo is voor ons geen onbekend merk en de relatie bestond al”, vertelt Edwin Veltman, businessunitmanager Transport bij PAX. “Wij hechten erg aan relaties met klanten en ook met leveranciers, maar uiteindelijk gaat het wel om het product. Nadat we alle criteria hadden opgesteld voor de nieuwe trekkers bleek Volvo af fabriek-oplossingen op maat te bieden. Wij wilden bijvoorbeeld een zo compact mogelijke 8×4-trekker met 10-tonsvoorassen en Dynamic Steering. Volvo kon dat leveren en dankzij de I-Shift met kruipversnellingen konden we kiezen voor assen zonder naafreductie. Door die combinatie hebben we heel veel kracht op lage snelheid en blijft het toerental mooi laag op kruissnelheid.”

Brandstofbesparing

Veltman vervolgt: “Door de uitgekiende aandrijflijn met enkele reductieassen wordt tot 5 procent aan brandstof bespaard ten opzichte van assen met naafreductie. Omdat de oplossing af fabriek is, kon Volvo Trucks snel leveren en ook dat was een voorwaarde voor ons.”

Wendbare en compacte combinatie

Beide trekkers zijn volledig luchtgeveerd. De 6Ă—4 is goed voor 130 ton GCW en bijna 19 ton schoteldruk en de 8Ă—4 heeft een zwaartransportverklaring tot 130 ton GCW en bijna 25 ton schoteldruk. Daarmee kan PAX Bouw- en Industrieservice meer dan uit de voeten, aangezien de meeste transporten volumineus zijn.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.